Svendborg Amatør Sejlklub

Klubben blev stiftet i 1920, af en flok skibsbyggere, givetvis som en protest mod de etablerede sejlklubber. De startede deres egen forening, hvor hovedvægten skulle ligge i fælles oplevelser og socialt samvær. Persongruppen omkring starten bestod af Arthur Fink, Max Larsen, Kristian Hansen og Veis og klubben havde fra starten i 1920, 25 medlemmer. Hvem klubbens øvrige medlemmer var, står hen i det uvisse, da klubbens protokoller for de første 4 år brændte. Men avisreferater fra den tid fortæller, at sejlaktiviteten var stor.

I dag tæller klubben 359 medlemmer fordelt på kontingentkategorierne, Aktive voksne, Juniorer, Seniorer, Ægtepar og Familier.

Svendborg Amatør Sejlklubs historie er på mange måder bevægende. Klubben blev skabt i opposition til den hvide sejlsport i århundredets begyndelse, og som den grimme ælling endte den trods alt som en smuk svane blandt andre svaner, ved at holde fast i nogle ideer og traditioner. Hvis du vil læse mere om klubben gennem tiderne, kan du klikke dig ind på -Historie.

Uddrag fra klubbens jubilæumsskrift i anledning af klubbens 75 års jubilæum i 1995. (Tekst: Jens Åge Jensen)